Zašto je drvo toliko popularno u dizajniranju enterijera?

Zašto je drvo popularno u enterijeru i šta sve može da se napravi od drveta. Koje drvo je najbolje?

Drvo je kao vino, godinama je sve lepše i kvalitetnije i nikada ne gubi svoju leppotu. Čak i uz sve veći broj modernih materijala, u proizvodnji nameštaja, fokus je uvek na drvetu. Hajde da saznamo, koja je to posebna nota koju drvo poseduje i zašto su dizajneri enterijera verni drvetu.

 

Zašto je drvo popularno u enterijeru i kako ga uklopiti u svoj dom

 

Zašto baš drvo u dizajniranju enterijera?

Vekovima je drvo korišćeno za stvaranje domova i raznih predmeta, od tradicionalih drvenih podova do kvalitetnog nameštaja. Uz razne mogućosti korišćenja, drvo ima druga svojstva:

  • snažan je i izdržljiv materijal
  • lako se obrađuje
  • prirodne šare i boje daju svakom komadu nameštaja posebnu lepotu
  • bukva, hrast, jasen, bor, trešnja…imaju svoj jedinstven izgled i kvalitet
  • drvo u kombinaciji sa drugim materijalima i bojama, dobija se savršen dizajn

Prednosti koje nam drvo nudi

Veštački materijal je postalo široko dostupan , jeftin, lak za obradu i održavanje. Međutim, drvo je ostalo popularan materijal koji koriste dizajneri. Drvo obogaćuje enterijer prostora. 

  • Dugotrajnost

Kao što smo već par puta spomenuli, drvo je izdržljiv materijal i lak za obradu. Zato je broj jedan u izradi nameštaja. Kao prirodni materijal, oisebnu lepotu mu daju male razlike u teksturi i boji. Ne zahteva posebno neko odrzavanje, naprotiv, godinama je sve lepše. Uz pravilonu obradu, drvo možemo koristiti i u kupatilu, kuhinji tj u vlažnim prostorijama.

Zašto je drvo popularno u enterijeru i kako ga kombinovati u kupatilu

 

  • Pristupačnost

Drvo ima vrlo dobar odnos cene i kvalitete za korištenje u uređenju enterijera. Izrada drvenih zidova ne zahteva mnogo materijala, a instalacija je takođe brza i jednostavna.

Zašto je drvo popularno u enterijeru, saznajte odgovor

  •  Estetska prilagodljivost

Ne samo da je drvo estetski lepo, već ga možete dizajnirati i koristiti na različite načine kako biste prostoru dali šarm, toplinu i zemljanost. Od podnih obloga do podova , drvo je vrhunski materijal za mnoge dizajnere. Kada ga koristite na pravi način, drvo može pretvoriti prostor u utočište.

Drvene površine su lake za obradu bojom kako bi se posvetlio enterijer ili brušenje kako bi se nakon toga vratila izvorna boja.

  • Izvor inspiracije

Osim umirujućih svojstava koje drvo unosi u prostor, to je materijal koji se može prilagoditi kako bi pružio drugačiji izgled i estetiku. Drvo možemo polirati, brusiti, farbati i po potrebi dati sjajni završni sloj.  Drvo je savršeno za svaki stil, dekor i ton boje.

Trendovi modernog uređenja enterijera od drveta

Zašto je drvo popularno u enterijeru i kako da pronađe mesto u svakoj prostoriji vašeg doma

Dodavanje biljaka i drvenih akcenta jedan je od najjednostavnijih načina da unesete prirodu u svoj dom.

Međutim, savremeni trendovi favoriziraju korišćenje drveta iz nekoliko razloga. Uključujući drvo je savršena dopuna drugim spomenutim materijalima. No, budući da je drvo moderan stil uređenja enterijera koji klijenti često biraju jer su istraživanja pokazala da slično kao i sobne biljke mogu pomoći u ublažavanju stresa, unutarnje drvene površine također mogu poboljšati fiziološko zdravlje.

Naučno je dokazano da čak 82% radnika koji u svojim kancelarijama imaju drvene površine, bolje odrade svoje zadatke u toku dana, od radnika koji nemaju drvene površine u svojim kancelarijama.

Drveni podovi

Zašto je drvo popularno u enterijeru

Drvene saune

Zašto je drvo oliko popularno u dizajnu enterijera

Drveni zidovi i plafoni

Drveni plafoni su opet u modi, vraćaju se na velika vrata

Zašto je drvo popularno u enterijeru

Drvene stepenice

Drvene stepenice su uvek u modi

 

Kada je reč o modernom uređenju enterijera, drvo je klasičan i bezvremenski izbor materijala koji će ostati u stilu godinama koje dolaze. Drvo može izgledati rustično, moderno i savremeno, a sa druge strane nudi posebnu toplinu.

 

 

Prati nas na instagram kako bi uvek bio u toku sa novim modelima.

Woodsteel.rs