Želite moderno uređen dom? Pratite sledeće korake

Moderno uređen dom je sve što Vam je potrebno da biste imali spokoj

Moderno uređen dom je nešto što bi svako želeo za sebe i svoju porodicu. Ovaj proces može biti zabavan i uzbudljiv, ali isto tako može biti i pomalo naporan. Sa toliko dostupnih ideja i dizajna, možete doći u situaciju da ne znate odakle da krnete.

Postoji nekoliko jednostavnih i efikasnih načina, da svoj dom tranformišete u moderan prostor. Ovaj vodič će Vam pružiti praktične savete i trikove, kako biste svoj dom učinili modernim.

 

Savet broj #1 za moderno uređen dom

Možda će Vam ovo zvučati smešno, ali prva i osnovna stvar koju biste trebali da uradite, jeste da očistite prostor. Ne, ne da očistite prostor tako što ćete usisati, prebrisati prašinu i oprati prozore.

Rešite se viška stvari. Nepotrebne stvari koje Vam godinama skupljaju prašinu, stvari koje koristite jednom u nikad i stvari koje ste ostavili tu, u slučaju da Vam zatrebaju.

Počnite tako što ćete se baviti jednom po jednom prostorijom. Koliko god zvučalo smešno, videćete na kraju koliko Vam je ovaj proces pomogao.

Napravite plan i vizualizujte svoju ideju.

Čak i veliki umetnici počinju sa malim skicama ili rasporedima da bi vizualizovali svoje ideje pre nego što se upuste u svoja remek dela. Započnite merenjem vaših soba i većih objekata u njima kako biste znali veličinu i oblik vašeg ‘platna’. Koristite veliku, široku podlogu za skice na kojoj možete nacrtati dve jednake ravni. Jedan će biti jednostavan dizajn sobe, drugi će imati skice prostora koje će vaš nameštaj zauzimati. Uključite zidove i navedite njihove mere, boje koje želite da ih ofarbate i predmete koje želite da okačite ili instalirate na njih.

 

Neka bude jednostavno

Jednostavnost je obeležje elegancije. Jedna od tajni dizajna enterijera je sposobnost prenošenja emocija i pretvaranja jednostavnih, običnih stvari u magiju. Ponekad je savršeno svetlo jedino što je potrebno jer odražava sopstvenu lepotu. Minimalistički dizajn uvek ima svoju originalnu sliku i omogućava vam čišći i širi prostor da se fokusirate na detalje svakog dela.

 

Stvorite harmoniju

Harmoničan dekor stvara prekrasan optički efekat i daje nam osećaj spokoja i radosti. Boje su ključne za postizanje ovoga, pa pre nego što se odlučite za nameštaj i dodatke u svojoj sobi, izaberite paletu od 2 do 4 boje. Izaberite nekoliko tonova koji će vam poslužiti za podešavanje raspoloženja i koristite preostale boje da dodate detalje. Možete birati između postojećih paleta na mreži ili kreirati sopstvenu. Kada kupujete nameštaj i predmete za dekoraciju za svoju sobu, ponesite svoju paletu boja sa sobom. Pobrinite se da odaberete barem jednu boju i komad koji će vašem prostoru dati prirodan dodir. Praktičan dekor je dobar izbor jer vam olakšava život. Dekorativni predmeti, osim što su estetski privlačni, treba da imaju i funkcionalnu namenu.

 

Koristite jednostavne linije

Stil sa jednostavnim linijama je u suštini zasnovan na principu funkcije praćenja forme i sastoji se od upotrebe geometrijskih oblika. Ovaj stil ima sintetizovane objekte i fokusira se na dizajn koji je funkcionalan. Prostori su oplemenjeni i imaju malo dodataka ili ukrasa jer se koriste samo predmeti koji imaju važnu ulogu u prostoru.

Savet:

Odlučite se za jednostavan nameštaj sa geometrijskim oblicima i čvrstim tonovima, poput bele ili crne.

 

Koristite prirodne materijale

Uključivaje prirodnih materijala kao što su drvo, kamen, mermer, koža… su estetski privlačni I stvaraju prijatnu atmosferu.

Drvo je svestran material koji možete iskoristiti na različite načine. Daje topline prostoru. Ovaj prirodni material možete iskoristiti za podove, nameštaj, naglašene zidove, dekoraciju. Pogledajte ponudu na našem sajtu ili nas zapratite na instagram kako biste bili u toku sa najnovim modelima nameštaja od prirodnog materijala.

Kamen je takođe prirodni materijal koji je sve više zastupljen kada je u pritanju dizan enterijera. Dodaje posebnu teksturu I karakter prostoriji.

Biljke su najbolja dekoracija koju možete pružiti svakoj prostoriji Vašeg doma. Pružaju I zdravstvene beneficije, tako što prečišćavaju vazduh I smajunju stres.

Prirodni materijali kao što su pamuk, lan, vuna mogu poslužiti za dodatnu dekoraciju. Ove materijale možete ubaciti u skoro svaku prostoriju, kroz tepihe, jastuke, ćebad.

 

Savet:

Impulsivna kupovina Vam ne treba. Birajte pažljivo gde kupujete nameštaj. Nameštaj kratkog veka je nešto što će Vam stvoriti dupli trošak. Kupujte stvari koje su napravljene da traju.

 

 

Woodsteel.rs