Opremanje prostora po meri

Opremanje prostora po meri blog woodsteel nameštaj

Ako želite da bez mnogo muke obezbedite najprijatniji mogući život u svom domu, pridržavajte se narednih 10 pravila, kao da su u pitanju zapovesti.

1. Trendovi

Prva zapovest za savršeno opremanje prostora po meri odnosi se na ravnotežu između trenda i klasičnih elemenata koji nikad ne izlaze iz mode. Uvođenje trendova u dom je poželjno, ali samo ako su u skladu s vašim stilom i prostorom. Prava mera je ključna – ona koja odgovara vašoj meri i meri vašeg prostora.

2. Dosta svetlost i kroz svetle boje

Neutralne boje poput bele, bež i sive su savršena osnova za dobro uređen prostor. Svetlost je esencijalna za opuštajuću i prijatnu atmosferu. Podovi, plafoni i zidovi treba da budu vaši saveznici u ovom zadatku. Veliki komadi nameštaja u svetlim i prirodnim bojama takođe doprinose osećaju prostranosti i svetlosti.

3. Raspored nameštaja

Razumevanje prostora, njegove upotrebe i veličine je prvi korak u opremanju prostora po meri. Uzmite u obzir prirodno osvetljenje i izvore buke. Održavajte osećaj prostranosti i izbegavajte nameštaj koji ometa prolaze. Prilagodite raspored nameštaja vašim potrebama, bilo da je to gledanje TV-a, čitanje, slušanje muzike ili okupljanje s prijateljima.

4. Dimenzije nameštaja

Nameštaj mora biti prilagođen prostoru po broju i veličini. Veće sobe mogu da podnesu veće komade nameštaja, dok manji prostori zahtevaju manji nameštaj. Pravilan izbor dimenzija nameštaja osigurava funkcionalnost i estetsku harmoniju.

5. Zidovi

Zidovi su ključni za personalizaciju prostora. Postoji mnogo načina da ih ulepšate: velika polica za knjige, originalna cigla, slike, fotografije ili tapete. Iskoristite potencijal zidova, posebno u malim prostorima gde je manje mesta za dekorativne detalje.

6. Više prirodne svetlosti

Posebno u dnevnom boravku, prirodna svetlost je ključna. Pokušajte da prozori ne budu zaklonjeni nameštajem i koristite lagane zavese koje propuštaju svetlost. To je posebno važno u prostorijama s ograničenom prirodnom svetlošću.

7. Veštačko osvetljenje

Adekvatan izbor veštačkog osvetljenja stvara ambijent i atmosferu koja pretvara vaš dom u prijatan prostor nakon zalaska sunca. Lampe, bilo podne, stonke, zidne ili samostojeće, igraju ključnu ulogu. Izaberite osvetljenje koje najbolje odgovara vašim potrebama.

8. Higijena prostora

Čistoća je preduslov za lep i prijatan dom. Redovno održavanje higijene prostora doprinosi osećaju udobnosti i zadovoljstva. Koristite trikove i savete za jednostavno čišćenje kako biste uvek imali čist i uredan prostor.

9. Detalji i sitnice

U svakom prostoru treba da postoji poseban detalj koji odražava vaš stil i personalnost. Izaberite komad nameštaja ili dekorativni element koji će dati poseban pečat prostoru. Neka to bude nešto što će vaši gosti prepoznati kao „tako vi“.

10. Biljke

Važno je da u vašem prostoru bude života. Negujte makar jednu biljku koja vam odgovara i koja može uspevati u vašem domu. Biljke unose svežinu i živost, čineći prostor prijatnijim za boravak.

Pridržavanjem ovih zapovesti, opremanje prostora po meri postaće jednostavnije i efikasnije, omogućavajući vam da stvorite dom u kojem ćete se osećati prijatno i udobno.

 

 

 

Pratite nas na instagramu, kako biste bili u toku sa novim komadima nameštaja.

 

 

Woodsteel.rs