5 boja u enterijeru koje će biti hit u 2022.

5-boja-u-enterijeru-koje-će-biti-hit-u-2022.

Približavamo se 2022. godini, a to znači da je uveliko nastupio period raznih predviđanja. Makar onoga što možemo da predvidimo…

Uglavnom, jedno od omiljenih, ako izuzmemo modne i beauty trendove, jeste ono koje se tiče enterijera i boja koje će biti hit u narednom periodu. Na listi koju su sastavili stručnjaci u ovoj oblasti nalazi se nekoliko ključnih nijansi kojima je zajedničko jedno – da probude optimizam i nadu za budućnost,iz kojih će proisteći sveopšte blagostanje.

Previše optimistično ili ne, ostaje da vidimo, ali ništa nas ne košta da pokušamo da unapredimo svoju rutinu nekolicinom pravih boja.

A, s obzirom na to da različite boje različito utiču na različite ljude, na listi trendi boja u 2022. nalaze se kako umirujuće, neutralne nijanse, tako i one vesele i optimistične – samo je potrebno pronaći onu koja se najbolje uklapa u vaš stil i ukus.

 

Žuta

U 2022. definitivno bi trebalo da budemo smeliji u odabiru boja,zato ovu listu i započinjemo sjajnom, žutom. Konkretno, nijansa koju treba da potražite jeste Babouche – reč je o nijansi inspirisanoj Marokom koja će u vaš dom uneti dozu egzotike i razigranosti.S obzirom na to da je žuta upadljiva, držite se svedenih linija, bez previše eksperimentisanja u dizajnu, a ova boja na zidovima je odlična za velike, prostrane sobe. Osim toga, odgovarajuć je izbor za prostorije u kojima nema dovoljno dnevnog svetla.

5-boja-u-enterijeru-koje-će-biti-hit-u-2022.

Bela

Zagasito bela nije „sterilna“ kao čisto bela, ali je jednako elegantna i prefinjena. Budi neobičan ali umirujuć osećaj nostalgije i navodi na uživanje i sanjarenje. Bez obzira na to u kojoj prostoriji ćete je upotrebiti, dozvolite sebi da se poigrate iuparite je sa kontrastnim bojama, umetničkim delima ili detaljima.5-boja-u-enterijeru-koje-će-biti-hit-u-2022.

 

Plava

Plava lako može da postane nova siva, naročito ukoliko se odlučite za nijansu koja zapravo objedinjuje ove dve. Prirodno je da ćemo u 2022. i dalje težiti slobodi, begu, prirodi, bezbrižnosti, da ćemo želeti da nekako nadomestimo mir u doba globalne pandemije, a upravo ovakvi tonovi su kao stvoreni za to. U spavaćoj, dnevnoj sobi ili pak kupatilu – ne možete pogrešiti!

5-boja-u-enterijeru-koje-će-biti-hit-u-2022.

 

Zelena

Zelena je još jedna nijansa koju logično biramo, takođe zbog potrebe da u svoj dom unesemo dodir prirode koja nam je preko potrebna. Iako se sada mnogo slobodnije krećemo, i dalje nam je potreban mir gde god se nalazimo. Bez obzira na to što u svom domu možda već imate gomilu biljaka, nemojte odustajati od ove otmene, raskošne nijanse!

5-boja-u-enterijeru-koje-će-biti-hit-u-2022.

 

Crvena

Bogata je, topla i zapravo tako… Prija! Ovakva duboka nijansa crvene savršeno se slaže uz drvo u bilo kojoj varijanti i detalje u boji starog zlata kako biste postigli onaj divni, rustični efekat. Dobra ideja je i da se držite monohromatskog stila, te ukombinujete više različitih nijansi crvene. 

5-boja-u-enterijeru-koje-će-biti-hit-u-2022.

 

 

I za kraj, dodatak ovoj paleti boja za 2022.godinu je zelena boja žalfije. Zelena boja žalfije asocira nas na jug Francuske, i izdvaja se u odnosu na približne valere. Njena prednost je što se odlično uklapa u ostatak enterijera, ali i ističe neutralne komade nameštaja. Sjajan je izbor za farbanje zidova jer vizuelno proširuje prostor, a pritom donosi duh ukusno uređenih seoskih kuća. U kupatilu i spavaćoj sobi deo je detalja od lana ili najfinijeg pamuka, a svi oni koji žele dašak modernog, treba da razmišljaju o primesi metala.

Bela i predmeti izrađeni od drveta sjajno nadopunjuju ovu zelenu, što sveukupno kreira prirodni ambijent.

 

Crnu bi trebalo izbegavati, ili eventualno ostaviti prisutnu tek u naznakama, dok je pinkroze dobrodošla u spavaćoj sobi. Senfžuta takođe se može uzeti u razmatranje, kao i petrolejplava, za prostor sa ličnim pečatom.

 

 

 

 

 

Izvor: harpersbazaar.rs

Izvor: citymagazine.danas.rs