9 deko promena u kuhinji koje nas čekaju u 2022. godini

9 promena u kuhinji koje nas čekaju u 2022.godini. Ideje u woodsteel blogu

Godina koja je pred nama nam donosi nove trendove kada je u pitanju dekor enterijera. No, da bismo primenili novo, moramo se oprostiti od starog, zar ne?! U to ime, izvolite 9 postojećih kuhinjskih trendova koji će nas napustiti počev od 2022. godine.

 

1.Hladni materijali: vreme je da kuhinja bude topla

Prilikom planiranja kuhinje moramo izbaciti hladne materijale. Čelik, staklo… Uzimaju se prirodni i topli materijali, poput kamena, drveta, mermera… Kada su u pitanju imitacije, u modu ulaze materijali koji stvaraju efekte toplih materijala. Sada priroda, mir, ravnoteža ulaze u kuhinje i pobeđuju staklo i najhladnije materijale.

ideje za uređenje kuhinje u woodsteel blogu

 

2.Nameštaj sa sjajnom završnom obradom – u modi je mat

Dekorateri širom sveta su se složili: kuhinjski nameštaj u sjajnoj završnoj obradi je ostao iza nas. Jedan od razloga je pragmatične prirode, jer su, na sjajnim obradama, tragovi dosta vidljivi. Trend se zalaže za mat nameštaj, a ako baš želite da imate sjaj neka bude na radnoj površini.

 

9 ideja za osveženje kuhinje

 

3.Industrijski stil u funkciji pregrada: staklo daje više svetla

Iako smo rekli da je vreme za tople kuhinje, staklo će ipak imati svoju primenu. PRvenstveno kada su u piranju pregrade i zidovi. Ono što je počelo da gubi svoju primenu je industrijski stil crnog gvožđa. Sada se teži drvenim zatvaračima, aluminijumu, koji nudi finije i delikatnije profile, u belim bojama ili prirodnim tonovima…

 

ideje za uređenje kuhinje

 

4.Hidraulične podne pločice: ako volite šare, birajte geometrijske motive

Hidraulična pločica se toliko dopala i toliko je dobro funkcionisala u kuhinjama, da smo je istrošili i svi smo pregoreli od tolikog korišćenja. Dakle, postala je dosadna. Ako želite motiv na kuhinjskom podu, neka bude geometrijski. Dobra opcija bi bila, na primer, šah tabla.

 

9 promena u kuhinji koje nas čekaju u 2022.godini. Ideje u woodsteel blogu

 

5.Pločice kao one iz metroa: dajte neke druge formate

Isti je slučaj kao i sa prethodno navedenim primerom, mnogo smo zloupotrebljavali metro fazon pločice, što na kraju dovodi do prezasićenja. Danas postoji širok asortiman dizajna pločica u različitim formatima koji mogu dati ličnost i stil, na primer, poput ovih u originalnom heksagonalnom formatu.

 

Odaberite pravepločuce za kuhinju

 

6.Trpezarija u dnevnom boravku: vreme je da je vratimo u kuhinju

Nije da tipična trpezarija integrisana u dnevnu sobu mora da nestane, ali je da poželjnije da se integriše, posebno u malim stanovima, u kuhinju. Pandemija nas je naterala da cenimo deljenje, a dosta vremena provodimo u kuhinji. Zato je bitno da negde u stan uglavimo i kućnu kancelariju i trpezariju, a možemo i raditi u trpezariji, samo je važno da se podsetimo da ne mora  sve to da nađe svoje mesto u dnevnoj sobi.

 

 

7.Baterije od inoks materijala: sada je crna u modi

To je trend koji gledamo već neko vreme, ali se konsoliduje. „Aksesoari od nerđajućeg čelika, kao što su slavine, više nisu u modi. Crna je odlična završna obrada, iako su zlatne i bakarne završne obrade, na primer, takođe popularne u kuhinji.

 

Crna boja kao završna obrada u kuhinji

 

8.Metalni uređaji: uređaji novog dizajna su obojeni

Isto kao i za inoks slavine, i ovde važi pravilo da se kuhinjski uređaji odriču metalik završne obrade u korist bele ili crne boje. Čak postoji tendencija da se više i bolje integrišu u kuhinju, pa čak i da imaju dekorativnu ulogu.

 

Boje u kuhinji

 

9.Frižider na videlo: maske su neophodnost

Tipični kombinovani frižider koji se vidi na izvol’te je nešto s čim bi trebalo da se rastanemo. Trend u kuhinjama je da sve bude što integrisanije, bez velikih vizuelnih skokova. Naročito u kuhinjama koje su otvorene za dnevni boravak, jer su upravo aparati ti koji najviše „otkrivaju“ kuhinji.

Odabir mesta za frižider

 

Prati nas na instagramu kako bi uvek bio u toku sa novim idejama za uređenje doma.

Izvor: crvenajabuka.co.rs