Industrijski nameštaj

Industrijski nameštaj i industrijski stil uređenja doma, poslovnog prostora, kafića

Industrijski nameštaj i industrijski stil u enterijeru predstavljaju tragove starih fabrika, komponenti kao što su staro drvo, cigle, cevi, beton, veliki prozori, rasveta.

Ovaj stil u uređenju enterijera, danas se može videti u urbanim sredinama. Gde su velike i napuštene fabrike, pretvorene u radne prostore i prostore za život.

Poslednih godina, industrijski stil možemo videti u restoranima, kafićima, hotelima, kancelarijama i domovima…ukratko, ovaj stil je svuda po malo.

Industrijski nameštaj, postao je trend dizajna koji neprimetno spaja sirovu, robusnu estetiku sa funkcionalnošću. Inspirisan industrijskom revolucijom i okarakterisan upotrebom metala, drveta i obnovljenih materijala, ovaj stil nudi jedinstven i zadivljujući šarm. U ovom blog postu istražićemo zadivljujući svet industrijskog nameštaja, njegove raznovrsne primene i kako on može da transformiše vaš prostor u raj industrijske elegancije.

Poreklo industrijskog stila

 

Industrijski stil je još poznat i kao urbani stil. Tokom 1950-tih mnoge njujorške fabrike su zatvorene, ali je zato došlo do prenamene prostora. Fabrike su pretvorene u domove. Upravo u tim prostorijama je nastao industrijski stil, koji poznajemo i danas.

Glavne karakteristike su velike prostorije bez pregradnih zidova (ili minimalno pregradnih zidova), veliki prozori, kroz kojih prodire dosta prirodne svetlosti, betonski podovi, neutralni tonovi, drvo i metal.

 

Materijali, boje, industrijski nameštaj…

Ovaj stil uređenja prostora ističe se kombinacijom različitih materijala. Prirodni materijali, ogoljeni zidovi do cigle, podovi od betona, cevi koje su nekada bile sakrivene, sada su vidljive, drvo, metal, koža.

Glavne boje treba da ostanu neutralne, skoro pa monohromatske. O monohromatskom stilu možete detaljnije pročitati u našem blogu „Šta je monohromatski enterijer?“.  Za svežiji izgled, favoriti su različiti tonovi žute boje, bele, braon. Kombinuju se na različite načine, preko zidova i podova, do nameštaja.

Za nameštaj su ključne tri stvari, koža, drvo (staro drvo) i metal. Nameštaj prati veliki prostor, te su tako i komadi nameštaja većih dimenzija.  

Industrijksi nameštaj je godinama popularan zbog svog kvaliteta. Regenerisani materijali, kao što su drvo i metal, su glavne karakteristike nameštaja. Svaka površina od drveta je jedinstvena, koja sa završnom obradom daje fenomenalan izgled i dugi vek trajanja nameštaja.

Trpezarijski sto, većih dimenzija uglavnom je napravljen od drveta i metala kao čvrste osnove. Ili od metala, sa drvenim detaljima. Police su takođe u ovoj kombinaciji, drvo-metal. Klub sto za dnevni boravak drvo-metal-staklo. Dok je garnitura u dnevnom boravku od kože. Ovo su glavne karakteristike industrijkog nameštaja.

 

Pravljenje karakterističnih prostora

Ugrađivanje industrijskog nameštaja u Vaš prostor omogućava Vam da kreirate prepoznatljivu i nezaboravnu atmosferu. Bilo da je u pitanju udobna dnevna soba, moderna kancelarija ili moderan kafić, industrijski nameštaj dodaje element jedinstvenosti koji izdvaja vaš prostor. Kombinacija čvrstih materijala i vizuelno upečatljivog dizajna nudi savršen balans između estetike i praktičnosti, poboljšavajući ukupni ambijent.

 

Svestranost u dizajnu

Jedna od ključnih prednosti industrijskog nameštaja je njegova svestranost. Od trpezarijskih stolova i stolica do regala, stolova i rasvetnih tela, industrijski nameštaj nudi širok spektar opcija koje odgovaraju različitim prostorima i namenama. Minimalistički i funkcionalni etos dizajna čini ove komade prilagodljivim i stambenim i komercijalnim okruženjima, dodajući dašak industrijskog stila gde god da se nalaze.

Industrijski nameštaj iz naše ponude

Trpezarijski stolovi

industrijksi trpezarijski sto sa drvenom pločom i konstrukcijom od metala

industrijski nameštaj u trpezariji

Okrugli trpezarijski sto u industrijskom stilu

Klub stolovi

Industrijski nameštaj u dnevnoj sobi, klub sto od drveta i epoksi smole i metalne konstrukcije

Industrijski namaštaj od čistog drveta

okrugli klub sto u industrijskom stilu

dve ploče klub stolova i u industrijskom stilu

Police i komode

Industrijski nameštaj u vidu metalne police

urbana polica, kombinacija dva materijala

drvena polica sa konstrukcijom od metala

drvene police za zid i komoda od drveta oraha

Dekoracija u industrijskom stilu

Verujem da ste se, čitajući ovaj blog, zapitali gde je tu dekoracija i da li će ceo prostor biti tako hladan. Naravno da ne, dekoracija Vam daje slobodu da kombinujete boje, materijale, detalje, ubacite po koju biljku. Iz naše ponude izdvajamo sledeće:

Zidni sat

Zidni sat prečnika 90 cm, ručna izrada modernih zidnih satova

 

Saksija

Industrijski nameštaj u vidu dekoracije

 

Lusteri i lampe

ručna izrada lustera u industrijskom retro stilu

Industrijski nameštaj i dodatna dekoracija

 

Zaključak

Industrijski nameštaj donosi jedinstven spoj robusne estetike i funkcionalnosti u svaki prostor. Njegov industrijski šarm, raznovrsne mogućnosti dizajna i prepoznatljivi materijali stvaraju ambijent koji osvaja i ostavlja trajni utisak. Bez obzira da li želite da renovirate svoj dom, kancelariju ili poslovni prostor, ugradnja industrijskog nameštaja će nesumnjivo podići stil i karakter Vašeg okruženja.

Ono što je počelo kao neophodnost, pretvorilo se u stil koji je veoma tražen prilikom uređenja prostora. „Nedovršeni stil“.

Pratite nas na instagramu, kako biste uvek bili u toku sa novim modelima nameštaja.

 

 

 

Woodsteel.rs