Keramičke ploče – Da li su pravi izbor za stolove?

keramičke ploče za trpezarijske i klub stolove, neuništiv materijal, pravo rešenje, investicija koja se isplati

Keramičke ploče trpezarijskih, pa i klub stolova su najbolje rešenje i investicija sa kojom je nemoguće omanuti. Trenutno postoji dosta različitih materijala od kojih se izrađuju ploče trpezarijskih i klub stolova. Čovek se lako može zbuniti, koji materijal da izabere. Ali jedan od majpopularnijih materijala, zapravo jeste keramika.

Nastavite sa čitanjem, da biste saznali zašto su baš keramičke ploče pravi izbor. Ako ste u potrazi za savršenim trpezarijskim stolom, a ne znate kako da suzite izbor i odaberete pravi sto. Ne brinite, na pravom ste mestu. Evo i pojašnjenja u nastavku teksta.

1. Izgled

Keramički stolovi su odlična kombinacija lepote i funkcionalnosti. Osim što maksimizira vaš životni prostor, imate i širok spektar dizajna za izbor. Širok izbor boja i svaka ploča ima posebnu lepotu. Lako ih možete uklapati sa ostatkom enterijera.

2. Održavanje keramičke ploče

Pošto su keramički stolovi otporni na mrlje, nemojte se plašiti ako ih isprljate. Za razliku od drugih materijala koji su trenutno zastupljeni na tržištu, boja, hrana i druge supstance koje bi izazvale lupanje srca da su negde u blizini vaše ploče stola, verovatno neće zaprljati keramičku ploču. U slučaju većeg izlivanja, rastvor sode bikarbone i vode se mogu koristiti za uklanjanje svežih mrlja, koje se zatim mogu obrisati vlažnim sunđerom ili krpom.

Keramika nije samo jednostavna za čišćenje i dezinfekciju uobičajenim kućnim deterdžentima, već je i vodootporna, što sprečava bakterije i grinje da se razmnožavaju po površini. Zašto keramika ima ovo neverovatno svojstvo? Keramička masa se sastoji od atomizovanog praha, koji je veoma tanak prah koji je praktično potpuno lišen vlage na početku proizvodnog procesa. Visoke temperature pečenja i izuzetna sila koja se koristi za presovanje praha daju keramici izuzetnu kompaktnost, čineći je neporoznim materijalom sa skoro niskom stopom apsorpcije vode, i stoga je uvek savršeno periva.

3. Otpornost keramičke ploče

Keramici nije potrebna velika zaštita. Ove ploče stolova su otporne na ogrebotine i teško ih je uništiti. Ako neko vuče posuđe i šolje po stolu, baci ključeve ili čak reže hranu vašim najoštrijim nožem, ne brinite. Keramika je neverovatno tvrda i otporna na ogrebotine i mrlje, što je čini boljim izborom od prirodnog kamena.

Nije slučajno što još uvek nalazimo vekovima stare keramičke artefakte koji su savršeno netaknuti, jer je keramika veoma, veoma izdržljiva. Pored toga što je veoma otporan na udarce. Keramički stolovi su otporni na toplotu i kiselinu, tako da se grejne ploče mogu postaviti direktno na radnu površinu.

 

4. Promena boje?

Za razliku od drugih površinskih materijala koji stare i obezboje se nakon nekoliko godina upotrebe, keramički stolovi ostaju nepromenjeni. Znate onu rečenicu, kada kažu „Godine ti ništa ne mogu“. Upravo ova rečenica najbolje opisuje keramiku. Zaštićena slojem staklastog emajla, koji je održava da izgleda isto kao i prvog dana.

Olakšajte sebi potragu za savršenim trpezarijskim ili klub stolom. Neka Vaš izbor budu ploče od keramike, jer nećete sigurno pogrešiti. Ako smo Vam bar malo pomogli prilikom odabira stolova za Vaš dom, možete nas kontaktirati, da zajedno izradimo iste.

Pratite nas na instagramu, kako biste uvek bili u toku sa novim modelima nameštaja.

 

 

Woodsteel.rs