Moderne dnevne sobe: Ideje za uređenje i šta je to u trendu

Moderne dnevne sobe-ideje i saveti za uređenje, kako da uvek budete u trendu

 

Složićete se da su moderne dnevne sobe uvek u trendu. Sa novom godinom u punom jeku, tražili smo, šta je to moderno prilikom uređenja dnevne sobe. Ne samo dnevne sobe, već i celog doma. Iskreno rečeno, proleće nekako asocira na preuređenje doma, krečenje, zamenu nameštaja, trpezarije, kuhinje… Ako ste i Vi, osoba koja je trenutno u potrazi za novim idejama u enterijeru, na pravom ste mestu. Ili pak, ako je neka  Vama bliska osoba u fazi renoviranja i uređenja doma, podelite sa njom ovaj članak. Značiće joj. 🙂

Potrudili smo se da izdvojimo za Vas, par modernih ideja za uređenje enterijera, za koje smatramo da će trajati duže. Srećom, većina ideja, koje ćemo predložiti u nastavku teksta, trebalo bi da izdrže test vremena. Kao takve, mnogo su lakše za usvajanje.

 

Osvetljenje moderne dnevne sobe

Poslednih par godina, u trendu je prirodno osvetljenje prostorija. Što više prirodne svetlosti. A kako ćete dobiti prirodnu svetlost, ako nemate dosta prozora, tačnije velikih prozora. Što se zavesa tiče, poželjno je da budu od što tanjih materijala, umesto debelih tkanina koje sprečavaju sunčevu svetlost.

 

Prirodna svetlost u dnevnoj sobi

Prirodno osvetljenje moderne dnevne sobe

Veliki zidni prozori i prirodno osvetljenje prostorija

 

Zidovi i plafoni

Sada kada smo rešili dotok prirodne svetlosti, prelazimo na zidove. Boja sa kojom nikada i nikako ne možete da pogrešite, jeste bela. Uz belu boju, možete kombinovati razne boje nameštaja, tepiha, polica, dodatne dekoracije. Bela boja vizuelno povećava prostor, još na to dolaze i veliki prozori, kroz kojih dopire dosta sunčeve svetlosti.

Naglašeni zidovi i spušteni plafoni su veoma popularni u luksuznim domovima. Spušteni plafoni Vam pružaju inovativne opcije osvetljenja. Ugrađena rasveta u plafonu koji je spušten, može Vam dati veoma futurističku, ali i elegantnu estetiku. Nagalašeni zidovi su jedna od najčešćih ideja, kada je u pitanju moderno uređenje dnevne sobe. Možete da birate da li ćete dodati neke jarke boje, da li će to biti neki gipsani elementi u vidu polica ili pak drvo.

 

Moderna dnevna soba spojena sa trpezarijom

Veliki zidni prozori koji pruzaju dosta prirodne svetlnosti u dnevni boravak

Moderno dizajniraa dnevna soba, sa velikim zidnim prozorima i belim zidovina

Dnevna soba za spuštenim plafonima i dosta prirodne svetlosti

 

Nameštaj moderne dnevne sobe

Što se nameštaja tiče, on naginje ka mekanim materijalima, sa zakrivljenim linijama. Od zaobljenih kauča, fotelja i taburea, do klub stolova i pomoćnih stočića. 

Održivost, je i dalje ključna stvar, kada je nameštaj u pitanju. Zato je najbolje da namešaj radite po meri, na taj način, možete birati materijal, oblik, dodatnu policu i bićete sigurni da će Vaš nameštaj po meri imati duži vek trajanja.

 

Moderne dnevne sobe

Moderne dnevne sobe i nameštaj sa zaobljenim ivicama

Klub sto i tabure sa zaobljenim ivicama su uvek u trendu

Moderna dnevna soba u Boho stilu i nameštaj sa zaobljenim ivicama

 

Za kraj, da sumiramo utiske iz gore navedenog teksta i onoga što smo videli sa slika.

  1. Zadržite minimalizam

Minimalizam je odlika čistih linija. Dnevna soba sa usklađenim bojama u istom ili sličnom tonu. Od zidova, poda i plafona, do nameštaja i dekoracije. Akcenat neka bude na nekom komadu nameštaja ili na nekoj umetničkoj slici, sklupturi. Minimalizam u prostoriji ističe višak prostora, čineći ga smelijim i elegantnijim.

  1. Dosta prirodne svetlosti

Prirodna svetlost u prostoriji u kojoj stalno boravite, je i više nego odlična po Vas i Vaše zdravlje. Ima brojne prednosti za Vaše fizičko i mentalno blagostanje, raspoloženje, produktivnost. Korišćenje prirodne svetlosti, može dovesti do smanjenja potrošnje električne energije.

  1. Ubacite prirodu u Vašu moderno opremljenu dnevnu sobu

 Integracija prirodnih materijala je popularna kada je u pitaju uređenje enterijera. Nameštaj od kvalitetnog drveta, u našem članku “Koje drvo je najbolje za nameštaj po meri” možete pronaći dosta korisnih informacija, kada je u pitanju odabir drveta za nameštaj. Pored nameštaja od drveta, tu su I prirodni kamen,  keramičke ploče za trpezarijske stolove I  radne ploče u kuhinji. Ne zaboravite I biljke, malo zelenila je uvek u trendu.

 

Pratite nas na instagramu, kako biste uvek bili u toku sa novim modelima nameštaja.

 

Woodsteel.rs