Moderni trpezarijski stolovi

Moderni trpezarijski stolovi u woodsteelu ručna izrada

Moderni trpezarijski stolovi koji su obeležili 2022.godinu

 

Pisali smo više puta o trpezarijskim stolovima. Oni su centar trpezarije, centar okupljanja porodice, prijatelja. Odabir stola je velika odluka. Morate pažljivo birati trpezarijski sto, jer je deo nameštaja koji kupujete za dugi niz godina. Samim tim, zaslužuje dosta pažnje tokom odabira. Budite sigurni da ste izabrali najbolji trpezarijski sto za sebe i svoju porodicu.

Stilovi trpezarijskih stolova

– Moderni

Ovi stolovi su izrađeni tako da prate modu. Dizajnirani su u različitim oblicima i od različitog materijala izrađeni. Ploča stola može biti okrugla, ovalna, kockasta ili pravougaona. Takođe, postoje i moderni trpezarijski stolovi na razvačenje. Trpezarijski stolovi na razvlačenje su jako korisni. Savremenoj porodici je uglavnom dovoljan sto sa 4 do 6 mesta za sedenje. Ali postoje i posebne prilike, kao što su slave, proslave rođendana, gde Vam je potrebno više mesta za sedenje. Zato su trpezarijski stolovi na razvlačenje pravo rešenje.

Moderni trpezarijski stolovi sa okruglom pločom od stakla

Moderni trpezarijski stolovi sa okruglom pločom od stakla

Moderan tpezarijski sto sa okruglom pločom bele boje

Moderan trpezarijski sto sa drvenom pločom i šarama od epoksi smole

Ovalni trpezarijski sto sa metalnom konstrukcijom

– Minimalistički

Greška koju većina nas pravi, kada je u pitanju uređenje prostora, jeste ta, što često pretrpavamo isti. Dodavanjem još jedne i još jedne sitnice, na kraju izgleda prenatrpano i bez ukusa. Pored toga, dosta nameštaja i dekoracije, zahteva i više vremena oko održavanja, čišćenja. Ako želite da izbegnete početničke greške, minimalizam je pravo rešenje.

Minimalističke trpezarije i trpezarijski stolovi imaju savremeni izgled, oštru i čistu energiju. U minimalizmu, akcenat je na posebnim komadima nameštaja, koji su dovoljni za prijatan abijent same prostorije.

 

Moderan trpezarijski sto sa prirodnim neobrađenim ivicama i 8 mesta za sedenje

 

Mermerni trpezarijski sto sa zaobljenim ivicama

– Skandinavski

U Skandinavskom stilu bela boja je ta koja se najčešće koristi. Bela boja zidova,  svetli podovi, nameštaj od prirodnih materijala, dugačke neprimetne zavese, veliki retro luster. Od dekoracije, najčešće se koriste biljke, zelenilo i neki predmeti od recikliranih materijala. Na ovaj način Skandinavci vole da uređuju svoj dom.Trpezarije u Skandinavskom stilu odišu čistom elegancijom.

Trpezarijski stolovi u Skandinavskom stilu su uglavnom od prirodnih materijala. Prilikom izrade, najčešće se koristi drvo u kombinaciji sa metalom ili staklom. Različite vrste drveta, puno drvo, šper ploča, iverica. Ali svakako najbolja opcija je izabrati puno drvo. Nameštaj od punog drveta se smatra elegantnim, sa dugim vekom trajanja, a čišćenje je lagano, bez dodatnih preparata i hemikalija. Za čišćenje nameštaja od punog drveta, potrebni su Vam topla voda i malo sapunice. Evo par primera Skandinavskih trpezarija i trpezarijskih stolova.

Moderan trpezarijski sto od visokokvalitetnog Hrastovog drveta, ručna izrada u woodsteelu

Moderan trpezarijski sto od visokokvalitetnog Hrastovog drveta, ručna izrada u woodsteelu

Trpezarijski sto od farbanog Hrasta, ručna izrada

Moderni trpezarijski stolovi. Trpezarijski sto sa okruglom pločok od Hrasta i metalna konstrukcija

Moderni trpezarijski stolovi ručna izrada woodsteel

 

Ovo su neki od osnovnih stilova trpazarija i trpezarijskih stolova koje su naši klijenti odabrali. Prema odabilu stila trpezarije, radili smo trpezarijske stolove. U Woodsteel-u možete nas kontaktirati sa idejom koju imate za Vaš trpezarijski sto, a mi ćemo tu istu ideju i realizirati.

Materijali modernih trpezarijskih stolova

 

Da ne biste lutali po internetu i tražili koji je najbolji materijal za izradu trpezarijskih stolova, par reči u nastavku.

Već je pala odluka na to, da želite da trpezarijski sto bude po meri. Nemate vremena da tražite po radnjama gotove trpezarijske stolove. Da merite prostor koji je namenjen za sto, zatim morate da premerite i sam trpezarijski sto. Pa može da se desi da se baš taj trpezarijski sto ne uklapa u prostor, da je duži samo za 5cm. Ali baš zbog tih 5 cm, Vaš savršeni trpezarijski sto ne odgovara. Ok, onda prelazite na drugu radnju i potraga kreće iz početka.

Za Vas imamo rešenje! Kontaktirajte nas, pošaljite nam sliku trpezarijskog stola, dimenzije i materijal, a mi ćemo Vam izraditi savršen trpezarijski sto.

Što se materijala tiče, najbolje je da se odlučite za prirodne materijale. Drvo, mermer, staklo u kombinaciji sa metalom, plastificiranim metalom, epoksi smolom, inoxom.

Prilikom izrade naših stolova, najčešće kosristimo drvo Hrasta, Oraha, Javora, Trešnje. To su najzahvalnije vrste drveta za izradu nameštaja.

Hrast je otporan na temperature, vodu, razne štetočine koje napadaju drvo. Postoje razne nijanse ovog drveta, od svetlijih tonova do tamnijih. Uz pravilnu negu, nameštaj od Hrasta može da traje godinama. Više o Hrastu, možete pročitati u našem blogu „Hrast kao drvo budućnosti„.

Orah ima čvrstu i gustu strukturu. Vekovima, Orah je među najzastupljenijim materijalima koji se koriste za izradu nameštaja. Ovo drvo ima tamniji ton i poznat je po svojoj žilavosti. Savršen je i za moderne dizajne enterijera. Koristi se i za izradu podova, stepeništa i svih vrsta nameštaja. Posebnu pažnju Orahu, posvetili smo kroz naš blog „Njegovo veličanstvo – Orah“. Više detalja, informacija i slika možete naći upravo u navedemom blogu.

Javor je prirodno netoksična vrsta drveta, pa se iz tog razloga najčešće koristi za izradu kuhinja i kuhinjskih elemenata. Postoji više vrsta Javora, ali svaka je na svoj način posebna kada je izrada nameštaja u pitanju.

Trešnja , tačnije američka crna Trešnja je drvo koje je neprevaziđeno kada je u pitanju izrada nameštaja i nameštaj po meri. Ovo drvo je izdržljivo i sa drgim vekom trajanja. Boja trešnje je posebna. Očaravajuća crvenkasto smeđa koja se razvija tokom veka trajanja nameštaja.

O drvetu Trešnje smo pisali u blogu „Drvo trešnje“, gde možete videti dosta slika nameštaja, pročitati malo o istoriji samog drveta i zašto je dobar nameštaj od Trešnje.

Najprodavaniji moderni trpezarijski stolovi

Ovih par modela trpezarijskih stolova su obeležili 2022. godinu. Naši klijetni su se odlčili za trpazarijske stolove od punog drveta. Kobinacija drveta i epoksi smole i za ploču trpezarijskog stola od mermera. Takođe prilikom uređivanja enterijera, velika potražnja je bila i za zidnim satovima, koji se super uklapaju u svaki stil enterijera.

 

Moderni trpezarijski stolovi u woodsteelu

Drveni trpezarijski stolovi s adetaljima od epoksi smole, 6 mesta za sedenje

Moderni trpezarijski stolovi i jednostavan oblik, ručna izrada woodsteel

Moderan trpezarijski sto sa mermernom pločom i metalnom konstrukcijmo, 6 mesta za sedenje

Ovalni trpezarijski sto sa pločom od mermera i konstrukcijom od metala. Ručna izrada u woodsteelu

Moderni trpezarijski stolovi od kvalitetnog drveta sa 6 do 8 mesta za sedenje

Okrugli trpezarijski sto sa pločpm od Hrasta i metalna konstrukcija. Hrast iz vode ( abonos). Ručna izrada u Woodsteelu

Moderni trpezarijski stolovi. Pomoćni sto od mermera sa metalnom konstukcijom i 3 mesta za sedenje

 

Za kraj, pratite nas na instagramu, kako biste uvek bili u toku sa novim modelima trpezarijskih stolova, klub stolova, trpezarijskih stolica, polica, komoda, zidnih satova. Kontaktirajte nas da zajedno izradimo Vaš jedinsveni komad nameštaja.

I naravno, veliko hvala našim klijentima, na ukazanom poverenju za izradnu nameštaja. Bilo nam je zadovoljstvo raditi sa svakim klijentom ponaosob.

 

 

Woodsteel.rs