Njegovo veličanstvo – Orah

Orah u izradi nameštaja po meri

Pri izadi nameštaja drvo je jedan od materijala koji se najčešće koristi. Kao prirodno održiv materijal savršen je za arhitekturu, dizajn enterijera, kućnu dekoraciju, svakodnevnu upotrebu… Svaka vrsta drveta ima svoje jedinstvene karakteristike koje daju različitu toplinu i lepotu samom dizajnu.

Istorija Oraha

Orah u izradi nameštaja po meri
Istorija orahovog drveta je opsežna. Vraćamo se u kasni srednji vek kada su metode obrade drveta dozvoljavale da se ovim tvrdim drvetom manipuliše u razne komade nameštaja i druge predmete. Pre toga je jednostavno bilo previše teško raditi. Danas je robustan kvalitet oraha jedan od mnogih razloga zašto je tako visoko cenjen u pogledu kuhinjskih materijala.
Vremenom, posebno u Viktorijansko doba, orah je postao drvo izbora, a ne neophodnosti. Da, bio je izdržljiv i dugotrajan, pored toga je izgledao prelepo i mogao se naći u raznim nijansama. Nije iznenađenje da je orah jednako popularan danas, a možda čak i više sada kada su kuhinje, stolice, police, stolovi, klub stlovi po meri mnogo pristupačnije.

 

Zašto je Vaš izbor upravo Orah?

Orah je nesumnjivo lep materijal, zbog čega je veoma tražen. Njegov zaštitni znak tamni ton lepo se uklapa sa širokim spektrom stilova dizajna, što ga čini prikladnim za konvencionalniju ili klasičniju kuhinju, dnevnu sobu, trpezariju ili radno mesto. Orah je savršen i za modernije i savremenije trendove dizajna.

Orah je takođe poznat po svojoj žilavosti. Ako odaberete puno drvo, to garantuje da će Vaš pod od oraha i kuhinjski ormarići od oraha opstati dugi niz godina.

U celini, orah je lep, svestran i topao materijal koji se može koristiti na različite načine. Zbog svoje prirodne žilavosti, očekujte da će izdržati dugi niz godina. Možete ga koristiti za kreiranje klasičnog ili savremenog izgleda na podovima, ormarima ili nameštaju. Vaš dom će sigurno imati koristi od malo orahovog drveta.

Orah u izradi nameštaja po meri

Orah u izradi nameštaja po meri

 

 

 

Visoka cena

Cena oraha i nameštaja od oraha je malo skuplja, iz više razloga. Prvi je taj da sam rast oraha je dosta sporiji u odnosu na ostale vrste koje se koriste u izradi nameštaja, dizajnu, svakodnevnoj upotrebi. Orahu treba dosta više vremena da naraste do traženih dimezija za obradu i izradu nameštaja.

 

Bez obzira na cenu, orah je poslednjih godina sve popularniji.

 

 

 

Pratite nas na instagramu, kako biste uvek bili u toku sa novim modelima nameštaja po meri.

 

Woodsteel.rs