Koje je najbolje mesto za postavljanje TV-a?

najbolje mesto za TV

Planirate da obradujete sebe i svoju porodicu novim televizorom? Ili pak samo imate u planu da napravite drugačiji raspored u dnevnom boravku, a ne znate koje je najbolje mesto za postavljanje TV-a, na pravom ste mestu. Ne morate angažovati dizajnere kako biste maksimalno iskoristili prostor u dnevnom boravku. U nastavku par saveta.

 

Koja je najbolja udaljenost između TV-a i kreveta?

 

Koje je najbolje mesto za postavljanje TV-a? woodsteel

Vrlo bitna stvar pre same kupovine jeste ta, da morate premeriti prostor za koji je namenjen TV. Ako je to dnevna soba, bitno je da isplanirate gde biste postavili kauč, ugaonu garnituru…Mesto za TV je rezervisano preko puta mesta za sedenje. Ali ako napravite malo veću razdaljinu između TV-a i kauča, nećete moći lepo da vidite detalje na ekranu. Ako pak postavite TV blizu, to neće biti dobar položaj za Vaše oči. Bitno je naći sredinu. Pitate se kako?

Strućnjaci savetuju sledeće:

  • da ste udaljeni oko 2.3 m od 55-inčnog 4K TV-a
  • da ste udaljeni oko 1.5 m od 42-inčnog 4K TV-a
  • da ste udaljeni oko 2.1 m od 50-inčnog 4K TV-a
  • da ste udaljeni oko 2.7 m od 65-inčnog 4K TV-a
  • da ste udaljeni oko 3.2 m od 75-inčnog 4K TV-a

Odabir televizora za Vaš prostor

 

Većina ljudi je ograničena sa prostorom gde planira da stavi TV, tako da i veličina prostorije utiče na to koji ćete TV da kupite. Nikako ne savetuemo da za mali prostor kupujete preveliki TV. Jer uz veliki TV dolazi i velika TV komoda, uz veliku TV komodu i veliki kauč i dolazimo do toga da velike stvari „pojedu“ mali prostor. Samo budite realni.

 

Položaj kauča i TV-a idu ruku pod ruku

Koja su najbolja sedišta u bioskopu? – Ona u sredini.

Svaki  centimetar bisokpskog platna je vidljiv, bez okretanja glave i traženja nekog položaja. Tako i kod kuće. Mesto za kauč je rezervisano preko puta TV-a. 

 

Koje je najbolje mesto za postavljanje TV-a? woodsteel

Koja visina je najbolja za postavljanje TV-a?

 

Osim udaljenosti izumeđu kauča i TV-a bitno je i na kojoj visini je postavljen TV. Podizanje glave ili savijanje vrata ka dole, da biste što bolje videli  sliku na TV-u, uopšte nisu dobre ideje. Najbolji položaj za TV je taj, da kada se udobno smestite u kauč, TV Vam bude u visini očiju. Neki stručnjaci tvrde da je to između 90 i 115 centimetara od poda.

 

 

 

Postoji dosta faktora koji utiču na to gde ćete postaviti TV, kao što su električne instalacije, da li ima dovoljno mesta na zidu i u samoj prostoriji. Ali sa ovim navedenim savetima i uz Vašu kombinaciju prostora, lako možete filmsku noć gledati u potpuno novom svetlu.

 

 

Pratite nas na instagramu, kako biste uvek bili u toku sa novim modelima nameštaja po meri, idejama i savetima za uređenje doma.

 

Woodsteel.rs