Jesenji detalji

jesenji detalji

Kako ti gledaš na dolazak jeseni? Razgovarajući sa prijateljima, došli smo do zaključka da neki na dolazak jeseni gledaju kao na nešto ne tako lepo. Kiša, hladno i tmurno vreme, manjak dnevne svetlosti… Dok neki na dolazak jeseni gledaju kao na nešto lepo. Posle letnjih putovanja, napokon mogu da se posvete svom domu, porodici i zajedničkim trenutcima. Ako si ti ova druga grupa ljudi, onda je ovaj blog za tebe. Par saveta-ideja za jesenje uređenje doma.

 

Boje

Kako bi se postigao moderan efekat i razvedrili kišni i tmurni dani, savet je da se u uređenju jesenjih enterijera koriste intenzivne boje. Stručnjaci preporučuju  duboku crvenu, klasičnu zlatnu, boju avokada, bakarnu, narandžastu poput bundeve. Ovi topli, bogati tonovi pravi su odmak od neutralnih tonova, a dodavanje jesenje boje ne znači nužno hrabar izbor boje. Zidovi mogu biti u neutralnoj boji, a ambijent u tom slučaju ukrasite smelijim bojama kroz dekoraciju, poput jastuka, tepiha, prekrivača. Popularni izbor je sve češće i akcentni zid u jarkoj boji, posebno u malim sobama.

 

5-boja-u-enterijeru-koje-će-biti-hit-u-2022.

 

Tradicionalnu udobnost možeš postići zemljanim tonovima koji daju toplinu ambijentu i lako se uklapaju sa ostatkom dekoracije, a ambijent ostavlja utisak neprolazne elegancije i sofisticiranosti. Kako bi uravnotežili hrabru jesenju paletu boja u ambijentu, savet je da odaberete neutralne stolice, sto i pod.

 

jesenji detalji i ideje za dekoraciju

 

Bogati neutralni tonovi i tonovi u boji drveta doprinose toplom osećaju jeseni. Jesen, s druge strane, uz neutralne, uključuje i žive boje, a spoj ovih nijansi često se može videti i u prirodi. Primeni tu logiku i na uređenje svog doma – neka nameštaj bude u neutralnim nijansama, a dekoraciju biraj u smelijim bojama. Uz pomenute boje iz jesenje palete, uključi i neku neočekivanu nijansu, poput plave ili roze, koje će biti sjajan kontrast jesenjim bojama.

 

Detalji

jesenji detalji i ideje za dekoraciju

 

Jesenji trend možeš postići i dekoracijom u skladu sa godišnjim dobom. Koristi različite materijale kako bi postigli slojevitost, a odlična dekoracija mogu biti jastučići, pleteni taburei, pampas trava, prekrivači raznih tekstura.

Jesenjim nijansama boja dozu glamura možeš dodati uključivanjem sjajnih metala, sjajnih završnih obrada i sofisticiranog stakla. Jesen obično karakterišu crvene i narandžaste nijanse, a kao neočekivani preokret možeš uključiti boju patlidžana. Zasićena ljubičasta nijansa pružiće hladan kontrast toplim nijansama zaštitnog znaka jeseni, a stvoriće prijatnu atmosferu kada se upari sa crvenom ili zlatno žutom bojom.

Jesenji detalji i ručna izrada nameštaja, woodsteel Beograd

jesenji detalji i ideje za dekoraciju

 

Prati nas na instagramu kako bi uvek bio u toku sa novim rešenjima za uređenje doma.

 

 

Woodsteel.rs