Jesenji detalji

Kako ti gledaš na dolazak jeseni? Razgovarajući sa prijateljima, došli smo do zaključka da neki na dolazak jeseni gledaju kao na nešto ne tako lepo. Kiša, hladno i tmurno vreme, manjak dnevne svetlosti… Dok neki na dolazak jeseni gledaju kao na nešto lepo. Posle letnjih putovanja, napokon mogu da se posvete svom domu, porodici i zajedničkim trenutcima. Ako si ti ova druga grupa ljudi, onda je ovaj blog za tebe. Par saveta-ideja za jesenje uređenje doma.

 

Boje

Kako bi se postigao moderan efekat i razvedrili kišni i tmurni dani, savet je da se u uređenju jesenjih enterijera koriste intenzivne boje. Stručnjaci preporučuju  duboku crvenu, klasičnu zlatnu, boju avokada, bakarnu, narandžastu poput bundeve. Ovi topli, bogati tonovi pravi su odmak od neutralnih tonova, a dodavanje jesenje boje ne znači nužno hrabar izbor boje. Zidovi mogu biti u neutralnoj boji, a ambijent u tom slučaju ukrasite smelijim bojama kroz dekoraciju, poput jastuka, tepiha, prekrivača. Popularni izbor je sve češće i akcentni zid u jarkoj boji, posebno u malim sobama.

 

5-boja-u-enterijeru-koje-će-biti-hit-u-2022.

 

Tradicionalnu udobnost možeš postići zemljanim tonovima koji daju toplinu ambijentu i lako se uklapaju sa ostatkom dekoracije, a ambijent ostavlja utisak neprolazne elegancije i sofisticiranosti. Kako bi uravnotežili hrabru jesenju paletu boja u ambijentu, savet je da odaberete neutralne stolice, sto i pod.

 

 

Bogati neutralni tonovi i tonovi u boji drveta doprinose toplom osećaju jeseni. Jesen, s druge strane, uz neutralne, uključuje i žive boje, a spoj ovih nijansi često se može videti i u prirodi. Primeni tu logiku i na uređenje svog doma – neka nameštaj bude u neutralnim nijansama, a dekoraciju biraj u smelijim bojama. Uz pomenute boje iz jesenje palete, uključi i neku neočekivanu nijansu, poput plave ili roze, koje će biti sjajan kontrast jesenjim bojama.

 

Detalji

 

Jesenji trend možeš postići i dekoracijom u skladu sa godišnjim dobom. Koristi različite materijale kako bi postigli slojevitost, a odlična dekoracija mogu biti jastučići, pleteni taburei, pampas trava, prekrivači raznih tekstura.

Jesenjim nijansama boja dozu glamura možeš dodati uključivanjem sjajnih metala, sjajnih završnih obrada i sofisticiranog stakla. Jesen obično karakterišu crvene i narandžaste nijanse, a kao neočekivani preokret možeš uključiti boju patlidžana. Zasićena ljubičasta nijansa pružiće hladan kontrast toplim nijansama zaštitnog znaka jeseni, a stvoriće prijatnu atmosferu kada se upari sa crvenom ili zlatno žutom bojom.