Kako postići izgled bezvremenskog dizajna?

Kako postići izgled bezvremenskog dizajna?

Šta čini bezvremenski dizajn doma? Da li si ikada uzeo časopis iz nekog drugog doba i pomislio da bi mogao gledati nešto iz današnjeg vremena? Zašto neki domovi izgledaju zastarelo i umorno dok drugi uvek izgledaju sveže i aktualno? Ono što je najvažnije, kako možeš stvoriti svoj dom tako da se ne čini kao da je prošlost u sledećih nekoliko godina? Pročitaj za neke ideje.

 

Stvori dizajn koji ima dugotrajnu moć

 

Bezvremenski dizajn – ili bilo šta bezvremensko što se toga tiče – ima postojanost. Nije stvoreno da bude privremeno. To se nikada nije smatralo hirom ili trendom. Ako želiš da tvoj dom ima bezvremenski izgled, onaj koji je svež i relevantan danas kao što je bio juče, a da bude i sutra, tražićeš dizajne, stilove i boje koji se smatraju „klasičnim“, koji su stvoreni da traju, u stilu, boji i materijalima.

 

Kako postići izgled bezvremenskog dizajna?

Stvori dom u klasičnom stilu

 

Klasični stil je onaj koji je postojan. Za klasičan stil možda će ti biti sigurnije da se osloniš na na grčku arhitekturu koristeći jake stubove, pruge, statue, bistei arhitektonske lajsne. Tvoj bezvremenski dom će se igrati sa ovim detaljima. Enterijer će ti biti tako dizajniran, da upotpuni arhitekturu. Zamisli svoj dom kao lutku. Sama kuća je lutka, a detalji enterijera su poput odeće kojom oblačiš lutku. Stoga će tvoj dizajn enterijera upotpuniti ove detalje – to su materijali koji deluju izvan okvira, slično kao odeća za lutku. Dom koji je bezvremenski koristi prirodne resurse i vlakna – drvo, kamenje, ciglu i prirodna vlakna kao što je pamuk.

 

Kako postići izgled bezvremenskog dizajna?

 

Pobrini se da tvoj dom ne izgleda kao hir

 

Bezvremenski dizajn ne povlači za sobom trendove – nije ni avangardan, ni štur, ni kićen ni raskošan. U stvari, bezvremenski dekor prkosi ovim trendovima. Bezvremenski dizajn je potcenjen, jednostavan i sofisticiran. Ovaj stil je dizajniran da bude vrlo funkcionalan, ali ne bljutav i dosadan. Tvoj bezvremenski stil je suptilan, prilagodljiv i dugotrajan. To je stil koji pripada i svom prostoru i okolini. Svakako možeš uključiti druge elemente dizajna i dodati ih unutra, predmeti, na primer, od juče, danas i sutra mogu se spojiti kako bi stvorili izgled koji je bezvremenski. Antikni komad namještaja možeš postaviti uz neutralni zid, ispod velikog komada moderne ili savremene umetnosti i izgledaće fenomenalno. Radi se o stvaranju osjećaja ravnoteže i reda. Funkcionalnost je važna stvar bezvremenskog dizajna.

 

 

Dizajniraj izgled koji je funkcionalan

 

Bezvremenski dizajn je funkcionalan i razuman. To je stil koji sugeriše tiho samopouzdanje. Nije preteran, napadan niti je dosadn. Bezvremenski dizajn savršeno je skaliran i proporcionalan. Prilikom stvaranja ovog funkcionalnog prostora videćeš da tvoj namještaj treba savršeno da se uklapa u prostoriju. Trebao bi savršeno da pripada sobi i ne bi trebao biti ni prevelik da bi bio nadmoćan, ni premalen da bi se činio nevažnim. Da bi stvorio sobu koja je bezvremenska, izbegavaj prevelike, pufnaste krevete, kao i one koji izgledaju preterano pojednostavljeni. Bezvremenski dizajn, poput klasičnog dizajna, takođe se udaljava od preterano ukrašenih i prezauzetih uzoraka, oblika i prostora. U dizajnu se mnogo priča o boji godine. Budi oprezan kada u svoj dom unosiš boju godine. Mnogi od njih, iako zabavni i energični, neće izdržati test vremena. Možda bi bilo najbolje uklopiti ovu boju u naglašene komade i dodatke. Mnogi dizajneri predlažu ulaganje u čvrste antikne komade kako bi tvom prostoru dali osjećaj istorije koja se može zauvek proširiti. Antikni namještaj, iako odražava prošlost, postaje bezvremenski kada se uklopi u druge stilove i nameštaj.

 

Kako postići izgled bezvremenskog dizajna?

 

Kako postići izgled bezvremenskog dizajna u tvom domu

 

Bezvremenski dizajn je relativno lako postići. Tvoja pozadina treba da bude neutralna i prazna. Obavezno naglasi čiste linije, oblike i prirodne arhitektonske detalje svog doma. Dodaj klasične boje kao što su tamnozelena, tamnoplava i crna jer dobro nadopunjuju neutralne boje. Uloži u nekoliko komada antiknog nameštaja. Svaki nameštaj, čak i onaj koji je stariji od 100 godina smatra se antikvitetom – čime je antikni nameštaj dostupan svima. Za šare koristi podebljane šare kao što su pruge, karirano i karirano. Koristi prirodne materijale u svom domu – puno drva, kamena i prirodnih vlakana. Proveri da li je nameštaj prikladno prilagođen veličini prostorije u kojoj se nalazi. Kloni se nereda, drangulija i tchotchkes-a. Dom treba da težiti jednostavnosti, suptilnoj eleganciji.

 

 

 

 

Prati nas na instagramu kako bi uvek bio u toku sa novim idejama za uređenje prostora.

 

 

Woodsteel.rs