Zaobljene ivice trpezarijskih i klub stolova

Prilikom uređenja enterijera, bitno je da pažljivo birate komade nameštaja. Posebno je važno da obratite pažnju na nameštaj koji zauzima centralni deo prostorija. Uređujući trpezariju i dnevni boravak, Vaša pažnja će biti usmerena na trpezarijski odnosno klub sto. Naravno, u kombinaciji sa trpezarijskim i klub stolom idu ugaona garnitura i trpezarijske stolice, ali fokusirajmo se na stolove.

Svi smo navikli na klasiku i na ono što sa sigurnošću znamo da valja. U dizajnu enterijera preovladavaju ravne linije i oštre ivice. Hajde da napravimo kontrast i da akcenat bude na oblim ivicama. Isticanje oblih ivica pomaže u omekšavanju izgleda ambijenata, stvarajući opuštenu i bezbrižnu atmosferu, a može i skrenuti pažnju na određenu oblast vašeg prostora koju želite da istaknete.

 

 

Trpezarijski i klub stolovi zaobljenih ivica stvaraju osećaj prijatne estetike i udobnosti, a možete birati i manje komade nameštaja. Klub stolovi sa zaobljenim ivicama su uvek bolje rešenje od kvadratnih ili pravougaonih. Razlog je taj što imate više slobodnog prostora za kretanje, što je idealno za manje prostorije. U uskim i malim prostorijama, nameštaj zaobljenih ivica može doprineti osećaju vizuelne prostranosti, dok je u kompaktnim ambijentima savršeno rešenje za izbegavanje nezgodnih uglova.

 

 

Isto se odnosi i na trpezarijske stolovo sa zaobljenim ivicama. To su stolovi poznatiji kao okrugli, ovalni, jajasti… Namenjeni su za trpezarije gde nemate dovoljno prostora. Prednost koju će Vam okrugli sto doneti je ta što ćete sedeti bliže jedni drugima, što omogućava bolju komunikaciju i prisniji odnos.

 

 

Trend nameštaja zaobljenih ivica postao je novi trend u dizajnu enterijera, koji će svakako doprineti osveženju ambijenta i uneti novu energiju i estetiku u dom.