5 modernih boja u 2024. godini

Osvežavanje kućnog dekora na početku nove godine može biti odličan način da svom prostoru date malo svežine, a promena boja boja je verovatno jedan od najlakših načina da to uradite. Međutim, znati koje boje odabrati može biti nezgodna i teška odluka. Za kuhinju, srce doma u kojoj provodimo toliko vremena, važno je odabrati trendove boja kuhinje koji odražavaju vaš stil enterijera, ali su takođe pogodni za svakodnevnu upotrebu.

 

Boje kojima se okružujemo inherentno utiču na naše raspoloženje i izražavaju našu ličnost. Odabir savršene nijanse za farbanje zidova ili oblačenje na kraju zavisi od ličnih preferencija. Za one koji su spremni da se upuste u promene, ovo je pet trendova boja koji će dominirati 2024, prema stručnjacima za boje.

 

1. Tamno plava

Plava je samo jedna od onih boja koje nikada neće izgubiti popularnost zbog svoje urođene povezanosti sa svetom prirode.

Strućnaci predviđaju da će krajem 2024. i početkom 2025. doći do pomeranja sa zelenih tonova na prozračnije i vodenaste boje. „U potrazi za nijansom koja odražava našu urođenu čežnju za bliskošću i vezom, odabrali smo boju koja blista toplinom i modernom elegancijom“, rekla je Leatrice Eiseman, izvršna direktorka Pantone Color Institute, u saopštenju brenda.

„Nijansa koja odjekuje saosećanjem, nudi taktilni zagrljaj i bez napora povezuje mlade sa bezvremenskim.“ Svetla, ali nežna nijansa može dodati mekoću svakoj prostoriji, pomažući vam da kreirate prostor koji je idealan za opuštanje i razmišljanje. Takođe ima modernu prednost, dobro se uklapa u savremene stilove dizajna.

 

Kada odlučujete kako da koristite tamno plavu boju u svom domu, opcije su beskrajne. Brend boje preporučuje suprotstavljanje uzemljene plave sa dinamičnim, kontrastnim bojama poput narandžaste kako bi se stvorila eterična atmosfera. Takođe možete da ga koristite za kreiranje oslikanog plafona koji daje izjave ili za pokrivanje svakog zida prostorije za prah.

 

5 modernih boja za sledeću 2024.godinu

 

2. Prigušeno zelena

Savršena za zabavu u prostorima i ulazima, prijatna nijansa stvara toplu, mirnu atmosferu. Boja „stvara tako umirujući efekat sa tonovima novih početaka, savršena za zabavu“, rekla je Marianne Cartvright, šef dizajna Graham & Brovn, u saopštenju za javnost. Kartrajt je dodao da Viridis „odražava harmoniju i stabilnost“, kao i da simbolizuje rast i zdravlje. „To izaziva osećaj izobilja i bogatog okruženja, dok istovremeno pruža osećaj mira i sigurnosti“, rekao je Cartvright. „Smatramo svoje domove kao utočište, mesto za provod sa porodicom i prijateljima, a ovo je savršena nijansa za kreiranje palete boja dobrodošlice.

 

3. Nijanse narandžaste

Ova nijansa narandžaste boje  balansira energiju mandarine sa prizemljenim neutralnim tonovima. Idealna je za prostore kao što su dnevne sobe i kuhinje. Roze-narandžasta nijansa je blagosloveno laskava i mogla bi poslužiti kao topla alternativa sivoj ili krem boji tokom sledećeg preuređivanja kuće. Otvara prostor i daje mu toplinu.

5 modernih boja u novoj godini

 

4. Kameno Siva

Ako više volite da ukrašavate neutralne nijanse u svojim idejama za dekoraciju doma, razmislite o tome da se odlučite za sivu tople tonove, umesto hladne bele. Ovo će zadržati skroman izgled, ali dodati toplinu vašoj kuhinji kako bi se osećala privlačno i udobno. Daje neutralan i čist izgled prostorije.

5 modernih boja u novoj godini

 

5. Svetložuta

Boja koja zaista opravdava svoje ime jeste svetlo žuta koja predstavlja energiju i optimizam. PPG-ov stručnjak za boje za brend Glidden Ashlei McCollum opisao ga je kao „modernu bež medu“, ima svestranost da funkcioniše kao neutralna, istovremeno predstavljajući poseban prekid od hladnog sivila prošlih godina. Bilo da je zamišljena da izazove osećaj blagostanja, povezanost sa jutarnjim sunčevim zracima ili referencu na istorijske dizajnerske ere, ova boja može opravdati svoje ime kada se primeni na zidove, kuhinjske ormariće ili bilo gde drugde koje zahteva pojavu šarenih mogućnosti .

 

 

Pratite nas na instagramu, kako biste uvek bili u toku sa novim modelima nameštaja, kao i idejama za uređenje doma.

 

Woodsteel.rs