Uređenje enterijera u 2024.godini

Uređenje enterijera za 2024.godinu

Uređenje enterijera u godini koja dolazi. Da li ste spremni za nove promene i osveženje prostora? Da li nam dolazi nešto novo ili se vraća staro? Saznajte u nastavku teksta…

Predstavljamo Vam ključne elemente u dizajnu enterijera za 2024.godinu. U godini koja dolazi moćićemo da vidimo nadogradnju trendova koje smo videli prethodnih godina. Stoga ne čudi što svaki element dizajna uzima u obzir udobnost i funkcionalnost u potpunom skladu sa stilom. Zaobljene ivice nameštaja, prirodni materijali, nameštaj od drveta, staklo i dosta zelenila. 

 

Neutralni tonovi – Uređenje enterijera

Neutralna paleta boja, koja zrači toplinom, nastaviće da vlada u 2024. godine. Kao jedna od najboljih boja za dnevni boravak i najumirujuće boje za spavaću sobu, tople neutralne boje zamenjuju našu sklonost ka nijansama sive – jer siva često može ostaviti da se unutrašnjost oseća hladno i neprivlačno.

Odabir pogrešnog tona je zapravo jedna od najvećih grešaka koje možete napraviti kada ukrašavate sivom bojom. Sa toplim tonovima ne postoji rizik da bilo kojoj sobi nedostaje toplina 2024. Zbogom sivilu, sada sve postaje toplije, svetlije, neutralnije.

 

Balansiranje maksimalizma i minimalizma

U godini koja dolazi minimalistički pristup će doživeti značajnu promenu. Jer dašak maksimalizma se umeće u enterijere, a postaje primetna blaga težnja ka raskoši i izobilju. Ova kombinacija se u svetu dizajna često naziva „dopaminski dekor“. Jasne linije i jednostavnost uparene sa živim šarama obezbeđuju odlazak od uniformnog izgleda ka harmoniji sa dizajnom visokog kontrasta. To znači da će upadljivi akcenti izmamiti osmeh većine.

 

Topli tonovi i tamiji nameštaj

Danas ljudi žude za pouzdanošću i bezvremenošću. Ovo je možda jedan od razloga zašto sve više tamnog nameštaja ponovo pronalazi mesto u domovima ljudi. Soba se oseća utemeljenije i trajnije i takođe izgleda elegantno. Tamni nameštaj je posebno pogodan za stvaranje žarišne tačke u prostoriji.
Kolekcije antiknog i vintage nameštaja vratile su opšti trend tamnih boja drveta. Tikovina, orah i mahagonij postaju popularni kao i svetle boje koje donosi skandinavski stil. Drvo tamne boje izgleda toplije, prijatnije i luksuznije. Više o vrastama drveta možete pročitati u „Koje drvo je najbolje za nameštaj po meri“

Metal i uređenje enterijera

Metalni akcenti i završne obrade uparene sa ambijentalnim LED osvetljenjem su pravi spoj na nebu! Bronza, nerđajući čelik, nikl i crna su među najpopularnijim završnim obradama. Ovi akcenti se mogu koristiti bilo gde, od osvetljenja i traka do ogledala i dekora.
Za neke, metal može biti samo dekoracija, od kvaka i šarki do utičnica i prekidača. Dok za druge komadi nameštaja mogu biti način na koji odluče da ugrade metalne elemente. Za šta god da se odlučite, nećete pogrešiti, jer po svemu sudeći,metal će biti neizostavan deo u uređenju enterijera u godini koja dolazi.

 

 

 

Zaključak

Trendovi dizajna enterijera za 2024. spajaju minimalizam sa primesama maksimalizma, sa čistim linijama i jednostavnom elegancijom. Tople boje, prirodni materijali i geometrijski oblici karakterišu sobe. Na kraju krajeva, nadolazeći trendovi kombinuju estetiku, udobnost i individualni dizajn.

 

Pratite nas na instagramu, kako biste uvek bili u toku sa novim modelima nameštaja, kao i idejama za uređenje doma.

Woodsteel.rs